8 FAVORITTIPS MED KOKOSOLIE

Foto fra pixabay.com

 Kokosolie – worth the hype?

Kokosolie bliver flittigt omtalt i medierne. Men er kokosolie nu også worth the hype?
Jeg har anvendt kokosolie i længere tid nu, og kan sige fra min egen erfaring, at jeg er med på begejstringen!

Hvorfor kokosolie?

Kokosolie findes både i en økologisk, ikke økologisk samt koldpresset eller en raffineret variant. Det er dog at foretrække den økologiske koldpresset variant, hvis man ønsker det fulde udbytte af kokosoliens egenskaber. Når kokosolien er koldpresset, bevares oliens naturlige egenskaber bedst muligt. Den indeholder forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter, som gør den perfekt at anvende til en bred vifte af ting i hverdagen. Den raffineret kokosolie har været igennem en hård processbehandling som vil mindske nogle af de gode egenskaber den lækre olie gemmer på. Men den vil stadig være god at anvende især i madlavning, hvor den også er smagsneutral.

Hjemme hos os bruges kokosolien både til bagning, stegning og i smoothies – yummi!
Men den kan også bruges til så meget mere!


Jeg har samlet mine 8 favorittips til hvad jeg bruger kokosolien til uden for køkkenet.

 

Hårkur

Udover Olaplex (Læs HER) er jeg blevet så glad for at bruge kokosolie som hårkur. Jeg kommer olien i hele mit hår, sover med det i natten over, og vasker det ud om morgen med shampoo. Mit hår er så dejlig blødt efter sådan en omgang.
HUSK: kom shampoo i håret inden vand, ellers indkapsles olien i håret og efterlader et vådt klasket look. 

Make-up fjerner

Jeg har hørt dette lille råd fra veninder og har først for nylig afprøvet det selv – og må sige at det virker. Selv vandfast mascara. En bonus er, at det samtidig giver fugt til mine vipper – skønt!

Neglebåndsolie

Jeg elsker at pynte mine negle og holde dem sunde og stærke – det kan vidst godt fornemmes både her på bloggen og på Instagram. Kokosolie trænger hurtigtere ind i huden end andre olier, og fugter rigtig godt, derfor tænkte jeg, at prøve det på mine neglebånd. Må sige at det ikke bliver sidste gang.

Lipscrub

Mine læber er tørre og sprukne lige for tiden. Derfor er jeg enormt glad for min hjemmelavet lipscrub. Jeg blander sukker og kokosolie i en lille skål, hvor olien lige netop dækker sukkeret. Jeg bruger min finger til at gnide sukkeret på læberne eller en blød tandbørste, hvor jeg forsigtigt skrubber læberne bløde. Dette skaber også en lille plumping effekt som jeg er vild med, samtidig med at mine læber blive dejligt bløde.

Bodyscrub

Ligesom til læberne er en lækker hjemmelavet bodyscrub lige sagen for mig. Udover at jeg er tosset med kokos, så nyder jeg at min hud er silkeblød. Dette gør jeg ved at blande 4 spsk. sukker, 1 stor tsk. honning, 1 spsk. salt og kokosolie til det lige når op over blandingen. Voilá en skøn bodyscrub med mild duft af kokos.

Hårolie

Jeg bruger hårolie dagligt og det kan godt fylde lidt i mit beautybudget. Derfor er kokosolie altså en lille skat for mine naturkrøller. Du skal bruge meget lidt kokosolie til at fordele i spidserne, og derved er den super drøj i brug. Mine spidser efterlades dejligt bløde og får et sundt look.

Barbering

Nu nærmer tiden sig, langsom men den rigtige vej mod varmere temperature, hvor benene kan komme frem fra vintermørket. Lige inden babering kan jeg godt lide at blødgøre mine hår på benene med kokosolie. Efter babering er mine ben både glatte, bløde, fugtet og uden irritation fra hårsækkene – ren win win.

Massage

Den skulle altså lige med! Hvem elsker ikke en god omgang massage? Herhjemme er vi gode til at forkæle hinanden med massage i ny og næ. Flere forskellige olier kan bruges, men lige for tiden foretrækker jeg kokosolie, simpelt grundet den lækre milde duft af kokos.

Har I andre tips til brug af kokosolie, så smid endelig en kommentar!

Kan bl.a. købes hos helsebixen.dk til 89 DKK for 565 ml. Se HER.

Looove

Tagget , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *